Voor een vrijblijvend gesprek mail naar info@vytl.nl of bel naar 088 1443420.

Incompany trainingen

Samen met een groep of afdeling werken aan doelen met onze incompany trainingen. De trainingen sluiten aan op ieders behoefte doordat ze zeer interactief zijn en er rekening wordt gehouden met iedereen die de trainingen volgt. Ons uitgebreide aanbod is binnen elke organisatie en elke branche in te zetten.
Naar overzicht
De gezonde werkvloerVitaliteitsbeleidLeefstijl coachingIncompany trainingenSport trainingenLeef je gezond

Onze incompany trainingen

Onze expertise delen we graag. Niet om op te scheppen, maar om jou en je collega’s te helpen fit en vitaal te voelen. Ook als het op het werk druk is en je stresslevel net even iets hoger ligt. Een van de manieren om hier een start mee te maken is het organiseren van een incompany training of trainingen. Binnen VytL hebben we een groot aantal coaches en adviseurs met verschillende achtergronden en specialismen. We kunnen trainingen geven over een groot aantal onderwerpen, waaronder:

  • Slaap je gezond
  • Time management
  • Vinden van een betere balans (Jij als batterij)
  • (H)erken vroegtijdig stress
  • Stress en burn-out bespreekbaar maken
  • Gezond gewicht

Slaap je gezond

Mensen die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel. Stress houdt ze wakker en het slaapgebrek (en de angst om daardoor minder te presteren) geeft ze stress. Een training kan veel voor hen betekenen. Het helpt controle over de situatie te krijgen en dat levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én welzijn. In werksituaties en privé.

Investeren in de slaap wordt op verschillende fronten beloond. Wist je al dat beter slapen je humeur verbetert en je productiever maakt? En het zorgt automatisch ook voor minder verzuim!

De uitvoering: door het bespreken van de theorie over het belang van slaap, hoe je een gezond slaappatroon integreert en door jouw slaaprovers te ontdekken gaan we gezamenlijk aan de slag met een op maat gemaakt plan. Dit plan gaat jou stapsgewijs helpen naar een beter slaappatroon.

Timemanagement

Wil je meer (vrije) tijd? Een structuur vinden die rust en overzicht geeft in je dagelijkse leven? Tijdens onze training over tijdsmanagement geven wij inzichten door middel van diverse tools. We leren je bepaalde patronen te (h)erkennen zodat je je eigen grenzen beter bewaakt. Dit voorkomt (langdurige) stress en het zorgt voor meer energie overdag.

De uitvoering: met deze training ontvang je inzichten om de dag effectiever in te delen. Dit zorgt voor een grotere persoonlijke effectiviteit en het kunnen aanbrengen van focus en prioriteiten. Dit doen we niet alleen door theorie over te brengen, maar juist door diverse werkvormen en tools in te zetten en uit te proberen. Na de training ontvang je een time management-werkboek met verschillende oefeningen, tips en tools.

Jij als batterij

Een gezonde werkdruk is een gezonde werkstijl. Welke keuzes vergroten momenteel je ervaring van stress en hoe kan je dit in de praktijk gaan aanpassen?
Na het volgen van deze training lukt het jou om een betere balans vinden! We bespreken de diverse energiebronnen en stressoren waar je mee te maken kunt hebben. Wij kunnen hier met jou aan werken en zorgen ook voor handvatten om je energiebalans ook op lange termijn te kunnen blijven bewaken.

De uitvoering: het theoretische stuk van de training zorgt voor veel aha-momenten, maar dat is niet genoeg. Door middel van een interactieve sessie kom jij erachter hoe het gesteld is met jouw balans in energiebronnen en stressbronnen? Hoeveel ‘hersteltijd’ heb jij nodig na hoeveel inspanning?

Bij de afsluiting van de training weet je waar je knelpunten zitten en hoe je in de toekomst deze kan tackelen. Deze training zorgt voor minder stress en het vergroten van je persoonlijke waarden.

(H)erken vroegtijdige stress

Stress is als een elastiek. Je kan dat heel lang rustig uittrekken zonder dat het elastiekje knapt, maar er komt een moment dat de grens is bereikt. Zo werkt ons lichaam ook. We kunnen veel aan en stress is – wanneer het geleidelijk toeneemt – moeilijk te registreren door mensen. Met deze training willen we je helpen voorkomen dat je “knapt” en uitvalt met overspanningsverschijnselen of een burn-out. Stress is beroepsziekte nummer één en verdient daarom ook preventief onze aandacht.

De uitvoering: we nemen het taboe omtrent stress weg d.m.v. verschillende werkvormen die inzicht geven. De theoretische inzichten die wij verschaffen, zorgt ervoor dat je symptomen en signalen van jouw eigen lichaam én van een ander gaat leren herkennen. Onze didactische werkvormen zorgen voor openheid en gelijkheid op de werkvloer. Wij willen met deze training de drempel om stress bespreekbaar te maken te verlagen, waardoor jij en je collega’s niet uitvallen met klachten.

Stress en burn-out bespreekbaar maken

Vaak merken we eerder op dat een ander gestrest is dan bij onszelf. Maar hoe maak je dit als leidinggevende of collega bespreekbaar? Hoe verlaag je de drempel binnen de organisatie, zodat medewerkers vroegtijdig durven aan te kloppen?

Een uitdagend vraagstuk dat binnen veel organisaties speelt!

De uitvoering: de theoretische kennis die wij overbrengen zorgt dat je als leidinggevende of collega vroegtijdig de signalen van een (te veel aan) stress herkent. Verschillende oefeningen geven inzicht hoe je dit kan bespreken met medewerkers zonder dat hij/zij zich aangevallen voelt. De coachende vaardigheden die behandeld worden, geven je als leidinggevende de juiste tools om dit te bewerkstelligen.

Gezond gewicht

In een maatschappij waar alles voor handen ligt, is het lastig om weerstand te bieden aan ongezonde keuzes. En wat zijn eigenlijk ongezonde keuzes? Weet jij hoe een gezond eetpatroon eruit hoort te zien? En welk gewicht gezond is voor jou?

In deze zeer praktische training behandelen we misschien wel een van de lastigste onderwerp binnen gezondheid: voeding. Over voeding wordt veel gezegd en geschreven, maar wat is nu wetenschappelijk onderbouwd? En met welke simpele stappen kan jij zelf aan de slag?

De uitvoering: onze training ontkracht fabels en geeft op een laagdrempelige manier inzicht. We gaan geen bijzondere diëten adviseren, maar adviseren simpele en concrete stappen die voor jou én je gezin makkelijk in te passen zijn. Aan het einde van de training heb je een persoonlijk plan opgesteld dat jou houvast geeft. Nu en in de toekomst!