Voor een vrijblijvend gesprek mail naar info@vytl.nl of bel naar 088 1443420.

Vitaliteisbeleid

Voor elke organisatie die de ambitie heeft om gezondheid en vitaliteit zichtbaar en voelbaar binnen de organisatiestructuur vorm te geven. Onze consultant ondersteunt met het opzetten en implementeren van een vernieuwd vitaliteitsbeleid. Dit doen we met een praktisch stappenplan en een routekaart die richting geeft aan het nieuw ingezette vitaliteitsbeleid.
Naar overzicht
De gezonde werkvloerVitaliteitsbeleidLeefstijl coachingIncompany trainingenSport trainingenLeef je gezond

Wil jij je collega’s bewust maken van hun gezondheid? Je organiseert bijvoorbeeld een vitaliteitsweek of een health maand. Begin dan bij het begin en geef je collega’s met de Health Check inzicht in hun gezondheid. Als ze weten hoe die ervoor staat, is dat een fantastische start!

Door gebruik te maken van een routekaart naar een gezonde organisatie, helpen onze consultants jouw bedrijf om deze stappen doordacht te zetten. De stappen vormen samen de basis voor je vitaliteitsbeleid. Naast een leuke start of een event waarbij we een HealthCheck kunnen inzetten, is de opvolging erg belangrijk. Hoe blijf ik als bedrijf mijn medewerkers triggeren op gezond gedrag, waar ligt mijn invloed? Met een goed vitaliteitsbeleid kun je echt presenteren als goed werkgever. En wees nou eerlijk, het levert ook nog wat op. Gezonde werknemers zijn vitaler en productiever!

Een van de onderdelen die we gebruiken in de routekaart is een meting waarin we gezondheid en leefstijl van de deelnemers in kaart brengen. Als onderdeel van het geheel van stappen naar een gezond bedrijf.

Wil je de Health Check gebruiken als startpunt?

De Health Check geeft een goed beeld van iemands gezondheid. Zoals je weet is gezondheid de basis voor goed functioneren. De deelnemers vullen een paar korte vragenlijsten in over leefstijlthema’s en doen een aantal fysieke testen. In een adviesgesprek bespreken we de resultaten en geven we tips en adviezen om de verbeterpunten actief aan te pakken. De Health Check brengt zo de fitheid van de werknemers in kaart.

Onderdelen van de Health Check:

De Health Check bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Lengte, gewicht, BMI, bepaling middelomtrek en vetpercentage meting
  • Bloeddrukmeting en hartfrequentie in rust
  • Cholesterolmeting
  • Glucosebepaling
  • Longfunctietest
  • Leefstijlvragenlijst / vragenlijst over gezondheidsklachten (PAR-Q)

Daarnaast kan de Health Check worden aangevuld met een onderzoeken naar uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid.

Persoonlijk advies

De deelnemers krijgen na de Health Check een persoonlijk advies. Hierin gaan we in op hun leefstijl, fitheid en gezondheid. Op bedrijfsniveau presenteren we de resultaten op overzichtelijke wijze. Zo is direct duidelijk waar winst te behalen is voor de organisatie op het gebied van leefstijl en gezondheid.

Organiseer je een vitaliteitsweek?

Staat er binnenkort een themaweek op het programma binnen jullie bedrijf? Wil je Health Checks inzetten voor jouw organisatie? Laat ons met je meedenken. Iedere organisatie is uniek, dus er is altijd sprake van maatwerk. Hierdoor is de prijs van een Health Check uitsluitend op offertebasis.